2020 | Stovyklos baigėsi, vaikai grįžo su palapinėmis ir idėjomis

Šių metų Jaunųjų pasieniečių vasaros stovyklos, vykusios net dvi savaites, užsitęsė. Vos tik joms pasibaigus daugiau kaip dešimt jaunų aktyvistų paprašė organizatorių leisti sugrįžti atgal ir, savarankiškai susiorganizavę kelionę į Šakių rajoną, buvusių stovyklų vietoje vėl statė palapines…

Į stovyklą vaikai sugrįžo pilni idėjų ir naujų planų. Dar keturias dienas trylika entuziastingai nusiteikusių jaunųjų pasieniečių gyveno skautišką gyvenimą gamtos apsuptyje. Šį laiką jie skyrė dar stipresnės komandos formavimui, naujų planų kūrimui. Susibūrę draugėn peržiūrėjo pirmosios stovyklos metu įamžintas akimirkas, aptarė rezultatus, patirtus įspūdžius, diskutavo ir kūrė planus netolimai ateičiai.

Jaunieji pasieniečiai, kupini entuziazmo, svajoja net apie žiemos stovyklą! O artimiausiu metu planuoja kitą susitikimą, kuomet tarsis dėl įvairių Jaunojo pasieniečio būrelio veiklų ir ruošis prisijungti prie iniciatyvos „Už švarią Lietuvą“.

Vaikai spalio 13 dieną planuoja pasitikti žygeivį, socialinių iniciatyvų 1 200 km per 80 dienų „Už švarią Lietuvą“ iniciatorių, „Kūrybos kampas 360“ įkūrėją ir tvaraus vartojimo šalininką Giedrių Bučą, kuris šiuo metu su 40-ies žmonių komanda iš įvairių Lietuvos kampelių keliauja pėsčiomis aplink šalį ir žygio metu renka aptiktas atliekas.

Rugpjūčio 15 d. startavę žygeiviai aplink Lietuvą keliaus beveik 2 mėnesius, apie tai kurs filmą kino pavasariui ir statys šiukšlių ekspoziciją, siekdami atkreipti dėmesį į šiukšlinimo problemą bei skatindami ją spręsti. O jaunieji pasieniečiai tikisi prisidėti prie šios gražios iniciatyvos savo darbais ir idėjos autoriaus palaikymu.

Giedrių jaunimas planuoja pasitikti buvusioje stovyklavietėje Šakių rajone. Čia kartu surūšiuos surinktas šiukšles, po sunkios dienos iškūrens pirtelę ir pavaišins ant laužo gaminta vakariene, o vakarodami diskutuos apie idėjos gimimą ir kelionės metu patirtus įspūdžius. Pasieniečiai neatlygintinai parūpins nakvynę, o ryte visa komanda pailsėjusį žygeivį išlydės į tolimą kelią ir dalį žygio eis drauge.

Straipsnį pagal https://www.jpb.lt/ informaciją parengė Jolita Kuncaitienė